Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta186g670kcal24.2g130.4g3.9g6.5g
Kuivahiiva, annos 11g6.9g25kcal3.1g2.7g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 145g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.1g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow14g129kcal0g0g14.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana710g1648kcal54.6g266.2g37.2g13g
Valittu annoskoko355g824kcal27.3g133.1g18.6g6.5g
Annoskoko puolitettuna178g412kcal13.7g66.6g9.3g3.3g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132