Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta224g805kcal29.1g156.4g4.7g7.8g
Kuivahiiva, annos 11g8.2g30kcal3.7g3.3g0.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 173g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g3.7g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow17g155kcal0g0g17.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana852g1978kcal65.6g319.4g44.8g15.6g
Valittu annoskoko426g989kcal32.8g159.7g22.4g7.8g
Annoskoko puolitettuna213g494kcal16.4g79.9g11.2g3.9g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.3g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132