Pitaleivät

Sekoita jauhot ja kuivahiiva keskenään.

Lämmitä vesi n.42 -asteiseksi.

Lisää suola, öljy sekä jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Jaa kohonnut taikina kahdeksaan osaan ja pyörittele ne palloiksi.

Kauli taikinapallot pyöreiksi pitaleiviksi ja aseta pellille.

Anna kohota lämpimässä paikassa liinan alla vielä n. 30 min. Paista 225-asteisessa uunissa n.12min.

Onnistuneen pitaleivät kohoavat korkeiksi "kupliksi".

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Mamsikka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta372g1341kcal48.4g260.7g7.8g13g
Kuivahiiva, annos 11g14g49kcal6.2g5.5g0.8g0g
Vesi, vesijohtovesi 289g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g6.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy rainbow29g258kcal0g0g28.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1420g3296kcal109.2g532.4g74.4g26g
Valittu annoskoko710g1648kcal54.6g266.2g37.2g13g
Annoskoko puolitettuna355g824kcal27.3g133.1g18.6g6.5g
Arvot/100g100g232kcal7.7g37.5g5.2g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402132