Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)150g525kcal10.5g109.5g4.5g6g
Katkarapu 375g257kcal54.1g0g4.1g0g
Paprika keltainen 120g36kcal1.1g6.1g0.2g2.4g
Paprika punainen, annos 40g120g31kcal1.1g5.5g0.5g2.4g
Keräkaali, 100g150g36kcal1.8g5.1g0.3g3.2g
Lime, kuorittu, annos 50g150g54kcal0.9g3.3g1.7g4.2g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g15g17kcal0.1g1.6g1.1g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2160g1911kcal139.2g262.2g24.8g36.8g
Valittu annoskoko1080g956kcal69.6g131.1g12.4g18.4g
Annoskoko puolitettuna540g478kcal34.8g65.6g6.2g9.2g
Arvot/100g100g89kcal6.4g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334