Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)200g700kcal14g146g6g8g
Katkarapu 500g342kcal72.2g0g5.5g0g
Paprika keltainen 160g48kcal1.5g8.2g0.3g3.2g
Paprika punainen, annos 40g160g42kcal1.4g7.4g0.6g3.2g
Keräkaali, 100g200g48kcal2.4g6.8g0.4g4.2g
Lime, kuorittu, annos 50g200g72kcal1.2g4.4g2.2g5.6g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g20g22kcal0.2g2.2g1.4g0.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2880g2548kcal185.8g350g32.8g48.8g
Valittu annoskoko1440g1274kcal92.9g175g16.4g24.4g
Annoskoko puolitettuna720g637kcal46.5g87.5g8.2g12.2g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.2g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334