Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)250g875kcal17.5g182.5g7.5g10g
Katkarapu 625g428kcal90.2g0g6.9g0g
Paprika keltainen 200g60kcal1.9g10.2g0.4g4g
Paprika punainen, annos 40g200g52kcal1.8g9.2g0.8g4g
Keräkaali, 100g250g60kcal3g8.5g0.5g5.3g
Lime, kuorittu, annos 50g250g90kcal1.5g5.5g2.8g7g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g25g28kcal0.2g2.7g1.8g0.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3600g3186kcal232.2g437.2g41.4g61.2g
Valittu annoskoko1800g1593kcal116.1g218.6g20.7g30.6g
Annoskoko puolitettuna900g796kcal58.1g109.3g10.4g15.3g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.2g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334