Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)500g1750kcal35g365g15g20g
Katkarapu 1250g855kcal180.5g0g13.7g0g
Paprika keltainen 400g121kcal3.8g20.4g0.8g8g
Paprika punainen, annos 40g400g104kcal3.6g18.4g1.6g8g
Keräkaali, 100g500g120kcal6g17g1g10.5g
Lime, kuorittu, annos 50g500g180kcal3g11g5.5g14g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g50g56kcal0.5g5.5g3.6g0.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7200g6371kcal464.8g874.6g82.4g122g
Valittu annoskoko3600g3186kcal232.4g437.3g41.2g61g
Annoskoko puolitettuna1800g1593kcal116.2g218.7g20.6g30.5g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.1g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334