Katkarapurisotto

Keitä riisit ohjeen mukaan.

Ennenkuin kaikki vesi on imeytynyt, mausta persiljalla, sitruunapippurilla sekä muilla haluamillasi mausteilla.

Pilko pannuun kaali ( kerä tai kiinankaali ), sipulit sekä paprikat.

Tarvittaessa laita 2-3 g oliiviöljyä tai kookosöljyä.

Purista puolikkaan limen mehu pannulle, lisää n. 1 tl inkivääritahnaa ja 1-2 tl sitruunaruohotahnaa.

Anna hautua hiljalleen kannen alla sen aikaa kunnes riisit ovat kypsiä.

Kun riisit ovat kypsät, kaada kasvisten sekaan pannulle, nosta lämpötila ja lisää ihan lopuksi huuhdellut katkaravut.

Älä paista katkoja liian kauan, jotteivät mee kumisiksi.

Päälle vielä puristettu puolikkaan limen mehu.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 360 grammaa

Maio

Maio sanoi...

Annoskoko ei tietenkään grammoina taas täsmää johtuen mm. tuosta limestä, jota en käyttänyt kuin mehut. :)

perjantai 31.01.2014 klo 11:57

AineksetMääräEnergiaPHRK
Tumma Riisi, pitkäjyväinen (Pirkka)100g350kcal7g73g3g4g
Katkarapu 250g171kcal36.1g0g2.7g0g
Paprika keltainen 80g24kcal0.8g4.1g0.2g1.6g
Paprika punainen, annos 40g80g21kcal0.7g3.7g0.3g1.6g
Keräkaali, 100g100g24kcal1.2g3.4g0.2g2.1g
Lime, kuorittu, annos 50g100g36kcal0.6g2.2g1.1g2.8g
Inkivääritahna (1tl) (Spice up!), annos 5g10g11kcal0.1g1.1g0.7g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g1274kcal93g175g16.4g24.4g
Valittu annoskoko720g637kcal46.5g87.5g8.2g12.2g
Annoskoko puolitettuna360g319kcal23.3g43.8g4.1g6.1g
Arvot/100g100g89kcal6.5g12.2g1.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=402334