Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g133g87kcal4.3g6.4g4.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.3g1.1kcal0g0.1g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.7g1.1kcal0.1g0.2g0g0g
Sinappi 1.3g1.8kcal0.1g0.2g0.1g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g2g1.2kcal0.1g0.3g0g0g
Tilli mauste1.3g0.2kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana288g184kcal9.2g14.4g9.6g0g
Valittu annoskoko144g92kcal4.6g7.2g4.8g0g
Annoskoko puolitettuna72g46kcal2.3g3.6g2.4g0g
Arvot/100g100g64kcal3.2g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789