Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g267g173kcal8.5g12.8g9.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton11g2.2kcal0g0.2g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.3g2.3kcal0.1g0.4g0g0g
Sinappi 2.7g3.5kcal0.1g0.4g0.2g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g4g2.4kcal0.1g0.6g0g0g
Tilli mauste2.7g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana576g368kcal17.6g28.8g19g0g
Valittu annoskoko288g184kcal8.8g14.4g9.5g0g
Annoskoko puolitettuna144g92kcal4.4g7.2g4.8g0g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789