Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g333g217kcal10.7g16g11.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton13g2.8kcal0g0.2g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g1.7g2.8kcal0.1g0.5g0g0g
Sinappi 3.3g4.4kcal0.1g0.5g0.2g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g5g3kcal0.2g0.8g0g0g
Tilli mauste3.3g0.6kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana720g461kcal22.2g36g23.8g0.2g
Valittu annoskoko360g230kcal11.1g18g11.9g0.1g
Annoskoko puolitettuna180g115kcal5.6g9g6g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789