Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g400g260kcal12.8g19.2g14g0g
Sitruunamehu, laimentamaton16g3.4kcal0g0.3g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2g3.4kcal0.2g0.6g0g0g
Sinappi 4g5.3kcal0.2g0.6g0.2g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g6g3.6kcal0.2g0.9g0g0g
Tilli mauste4g0.7kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana864g553kcal27g43.2g28.4g0.2g
Valittu annoskoko432g276kcal13.5g21.6g14.2g0.1g
Annoskoko puolitettuna216g138kcal6.8g10.8g7.1g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789