Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g467g303kcal14.9g22.4g16.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton19g3.9kcal0.1g0.3g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2.3g4kcal0.2g0.7g0g0g
Sinappi 4.7g6.1kcal0.2g0.7g0.3g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g7g4.2kcal0.2g1.1g0g0g
Tilli mauste4.7g0.8kcal0.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1008g645kcal31.4g50.4g33.2g0.2g
Valittu annoskoko504g322kcal15.7g25.2g16.6g0.1g
Annoskoko puolitettuna252g161kcal7.9g12.6g8.3g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789