Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g533g347kcal17.1g25.6g18.7g0g
Sitruunamehu, laimentamaton21g4.5kcal0.1g0.3g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g2.7g4.5kcal0.2g0.9g0g0g
Sinappi 5.3g7kcal0.2g0.8g0.3g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g8g4.8kcal0.2g1.2g0g0g
Tilli mauste5.3g0.9kcal0.1g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1152g737kcal35.8g57.8g38g0.2g
Valittu annoskoko576g368kcal17.9g28.9g19g0.1g
Annoskoko puolitettuna288g184kcal9g14.5g9.5g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789