Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g67g43kcal2.1g3.2g2.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.7g0.6kcal0g0g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g0.3g0.6kcal0g0.1g0g0g
Sinappi 0.7g0.9kcal0g0.1g0g0g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g1g0.6kcal0g0.2g0g0g
Tilli mauste0.7g0.1kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana144g92kcal4.2g7.2g4.6g0g
Valittu annoskoko72g46kcal2.1g3.6g2.3g0g
Annoskoko puolitettuna36g23kcal1.1g1.8g1.2g0g
Arvot/100g100g64kcal2.9g5g3.2g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789