Sitruuna-tillikermaviilikastike

Sekoita ainekset keskenään ja laita kylmään mahdollisuuksien mukaan vetäytymään.

Sitruunamehu tulee sitruunasta puristettuna tai otat sen sitten pullosta.

Puolen sitruunan mehu riittää.

Tilli alkuperäisessä ohjeessa oli joku 1 dl hienonnettua tilliä, mutta itse käytän tillijauhetta helppouden vuoksi.

Käytä salaatin ja aterian kastikkeena.

Erityisen hyvin se sopii kala-aterioille ja perussalaattiinkin.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 72 grammaa

Tottuli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevyt kermaviili hyla Valio 3.5% 200g667g433kcal21.3g32g23.3g0g
Sitruunamehu, laimentamaton27g5.6kcal0.1g0.4g0g0g
Sitruunapippuri (Santamaria), annos 1g3.3g5.7kcal0.3g1.1g0g0g
Sinappi 6.7g8.8kcal0.3g0.9g0.4g0.1g
Valkosipulisuola, mauste santa maria (Santa maria), annos 10g10g6kcal0.3g1.5g0g0g
Tilli mauste6.7g1.1kcal0.1g0.1g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1440g921kcal44.8g72g47.6g0.2g
Valittu annoskoko720g461kcal22.4g36g23.8g0.1g
Annoskoko puolitettuna360g230kcal11.2g18g11.9g0.1g
Arvot/100g100g64kcal3.1g5g3.3g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=408789