Makaronilaatikko

Ensimmäiseksi laita uuni päälle n.200 astetta ja alimmalle tasolle ritilä.

Ruskista kevyt(10%) j-liha400g paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä ja mausta suolalla, pippurisekoitteella, ranskanperunamausteella, valkosipulijauheella, kuullota hienonnetut sipulit 2kpl:tta lisää j-lihan sekaan.

Keitä pussillinen makaroneja-heitä keitinveteen 2-kpl lihaliemikuutioita ennen veden kiehumista, keitä n. 8min.

Kiehuvien makaronien sekaan heitä puolipss.

Hernemaissipaprikaa kun keittoaikaa on jäljellä n. 4-min.

Valuta makaroni-paprika seos.

Sivele savi tai mikä vaan vuoka öljyllä.

Kaada makaroni-paprika vuokaan ja kaada päälle j-liha, sekoita keskenään.

Lisää 1dl rasvaton maito ja 1 dl vettä kulhoon.

Kypsennä 175-200 asteessa n. 1-tunnin ajan.

lisää halutessasi juustoraastetta pinnalle kun kypsennys aikaa on jäljellä n. 15min.

Peitä/anna hautua kannen alla 10min ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 347 grammaa

Ouppelixi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen100g33kcal3.3g4.9g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha200g332kcal38g0g20g0g
Lihaliemikuutio, Knorr, 1 kpl11g28kcal1.3g0.2g2.4g0g
Makaroni, keitetty, suolaa 200g193kcal6g39.2g0.6g2g
Sipuli (kuorittu)50g14kcal0.7g2.4g0.1g0.9g
Pakastekasvissekoitus, herne-maissi-paprika 75g77kcal2.6g13.5g0.8g2.2g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl7.5g68kcal0g0g7.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1387g1488kcal103.8g120.4g62.8g10.2g
Valittu annoskoko694g744kcal51.9g60.2g31.4g5.1g
Annoskoko puolitettuna347g372kcal26g30.1g15.7g2.6g
Arvot/100g100g107kcal7.5g8.7g4.5g0.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=56019