Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 32g0.8kcal0.2g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g116g23kcal0g7.6g0g0g
Hunaja 127g419kcal0.6g102.5g0g0g
Oliiviöljy 106g935kcal0g0g105.7g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 159g1402kcal0g0g158.6g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3689g2214kcal55.3g479.6g3.7g33.2g
Palsternakka 1311g834kcal6.6g154.7g5.2g59g
Sipuli 877g265kcal11g42.1g1.8g14.9g
Porkkana 2452g802kcal15.2g136.4g4.9g62.5g
Lanttu 1131g326kcal11.3g52g3.4g20.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana20000g14442kcal200.4g1949.8g566.6g380g
Valittu annoskoko10000g7221kcal100.2g974.9g283.3g190g
Annoskoko puolitettuna5000g3610kcal50.1g487.5g141.7g95g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912