Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 4.5g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g17g3.3kcal0g1.1g0g0g
Hunaja 18g60kcal0.1g14.5g0g0g
Oliiviöljy 15g133kcal0g0g15g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 23g199kcal0g0g22.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g524g314kcal7.9g68.1g0.5g4.7g
Palsternakka 186g118kcal0.9g21.9g0.7g8.4g
Sipuli 125g38kcal1.6g6g0.2g2.1g
Porkkana 348g114kcal2.2g19.3g0.7g8.9g
Lanttu 161g46kcal1.6g7.4g0.5g2.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2838g2049kcal28.6g276.6g80.2g54g
Valittu annoskoko1419g1025kcal14.3g138.3g40.1g27g
Annoskoko puolitettuna710g512kcal7.2g69.2g20.1g13.5g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912