Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 9g0.2kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g33g6.6kcal0g2.1g0g0g
Hunaja 36g119kcal0.2g29.1g0g0g
Oliiviöljy 30g265kcal0g0g30g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 45g398kcal0g0g45g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1047g628kcal15.7g136.1g1g9.4g
Palsternakka 372g237kcal1.9g43.9g1.5g16.7g
Sipuli 249g75kcal3.1g12g0.5g4.2g
Porkkana 696g228kcal4.3g38.7g1.4g17.7g
Lanttu 321g93kcal3.2g14.8g1g5.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5676g4098kcal57g553.4g160.8g107.6g
Valittu annoskoko2838g2049kcal28.5g276.7g80.4g53.8g
Annoskoko puolitettuna1419g1025kcal14.3g138.4g40.2g26.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912