Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 12g0.3kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g44g8.8kcal0g2.9g0g0g
Hunaja 48g159kcal0.2g38.8g0g0g
Oliiviöljy 40g354kcal0g0g40g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 60g531kcal0g0g60g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1396g838kcal20.9g181.5g1.4g12.6g
Palsternakka 496g316kcal2.5g58.5g2g22.3g
Sipuli 332g100kcal4.1g15.9g0.7g5.6g
Porkkana 928g303kcal5.8g51.6g1.9g23.7g
Lanttu 428g124kcal4.3g19.7g1.3g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7568g5465kcal75.8g737.8g214.6g143.8g
Valittu annoskoko3784g2732kcal37.9g368.9g107.3g71.9g
Annoskoko puolitettuna1892g1366kcal19g184.5g53.7g36g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912