Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 1.5g0kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g5.5g1.1kcal0g0.4g0g0g
Hunaja 6g20kcal0g4.8g0g0g
Oliiviöljy 5g44kcal0g0g5g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 7.5g66kcal0g0g7.5g0g
Peruna, keskikokoinen 60g175g105kcal2.6g22.7g0.2g1.6g
Palsternakka 62g39kcal0.3g7.3g0.2g2.8g
Sipuli 42g13kcal0.5g2g0.1g0.7g
Porkkana 116g38kcal0.7g6.4g0.2g3g
Lanttu 54g15kcal0.5g2.5g0.2g1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana946g683kcal9.2g92.2g26.8g18.2g
Valittu annoskoko473g341kcal4.6g46.1g13.4g9.1g
Annoskoko puolitettuna237g171kcal2.3g23.1g6.7g4.6g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912