Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 15g0.4kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g55g11kcal0g3.6g0g0g
Hunaja 60g198kcal0.3g48.5g0g0g
Oliiviöljy 50g442kcal0g0g50g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 75g663kcal0g0g75g0g
Peruna, keskikokoinen 60g1745g1047kcal26.2g226.9g1.7g15.7g
Palsternakka 620g394kcal3.1g73.2g2.5g27.9g
Sipuli 415g126kcal5.2g19.9g0.8g7.1g
Porkkana 1160g379kcal7.2g64.5g2.3g29.6g
Lanttu 535g154kcal5.3g24.6g1.6g9.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana9460g6831kcal94.8g922.4g267.8g179.8g
Valittu annoskoko4730g3415kcal47.4g461.2g133.9g89.9g
Annoskoko puolitettuna2365g1708kcal23.7g230.6g67g45g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912