Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 21g0.5kcal0.1g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g77g15kcal0g5g0g0g
Hunaja 84g278kcal0.4g67.9g0g0g
Oliiviöljy 70g619kcal0g0g70g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 105g929kcal0g0g105g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2443g1466kcal36.6g317.6g2.4g22g
Palsternakka 868g552kcal4.3g102.4g3.5g39.1g
Sipuli 581g176kcal7.3g27.9g1.2g9.9g
Porkkana 1624g531kcal10.1g90.3g3.2g41.4g
Lanttu 749g216kcal7.5g34.5g2.2g13.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana13244g9563kcal132.6g1291.2g375g251.8g
Valittu annoskoko6622g4782kcal66.3g645.6g187.5g125.9g
Annoskoko puolitettuna3311g2391kcal33.2g322.8g93.8g63g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912