Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 24g0.6kcal0.2g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g88g18kcal0g5.7g0g0g
Hunaja 96g317kcal0.5g77.6g0g0g
Oliiviöljy 80g708kcal0g0g80g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 120g1061kcal0g0g120g0g
Peruna, keskikokoinen 60g2792g1675kcal41.9g363g2.8g25.1g
Palsternakka 992g631kcal5g117.1g4g44.6g
Sipuli 664g201kcal8.3g31.9g1.3g11.3g
Porkkana 1856g607kcal11.5g103.2g3.7g47.3g
Lanttu 856g247kcal8.6g39.4g2.6g15.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15136g10930kcal152g1475.8g428.8g287.4g
Valittu annoskoko7568g5465kcal76g737.9g214.4g143.7g
Annoskoko puolitettuna3784g2732kcal38g369g107.2g71.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.8g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912