Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 27g0.7kcal0.2g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g99g20kcal0g6.4g0g0g
Hunaja 108g357kcal0.5g87.3g0g0g
Oliiviöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 135g1194kcal0g0g135g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3141g1885kcal47.1g408.3g3.1g28.3g
Palsternakka 1116g710kcal5.6g131.7g4.5g50.2g
Sipuli 747g226kcal9.3g35.9g1.5g12.7g
Porkkana 2088g683kcal12.9g116.1g4.2g53.2g
Lanttu 963g278kcal9.6g44.3g2.9g17.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17028g12296kcal170.4g1660g482.4g323.4g
Valittu annoskoko8514g6148kcal85.2g830g241.2g161.7g
Annoskoko puolitettuna4257g3074kcal42.6g415g120.6g80.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912