Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 3g0.1kcal0g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g11g2.2kcal0g0.7g0g0g
Hunaja 12g40kcal0.1g9.7g0g0g
Oliiviöljy 10g88kcal0g0g10g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 15g133kcal0g0g15g0g
Peruna, keskikokoinen 60g349g209kcal5.2g45.4g0.3g3.1g
Palsternakka 124g79kcal0.6g14.6g0.5g5.6g
Sipuli 83g25kcal1g4g0.2g1.4g
Porkkana 232g76kcal1.4g12.9g0.5g5.9g
Lanttu 107g31kcal1.1g4.9g0.3g1.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1892g1366kcal18.8g184.4g53.6g35.8g
Valittu annoskoko946g683kcal9.4g92.2g26.8g17.9g
Annoskoko puolitettuna473g342kcal4.7g46.1g13.4g9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912