Juurespeti karitsan paahtopaistille

Tässä on vain juurespedin kalorit laskettuna, mutta lihaksi ruokaan laitetaan valkosipuli-yrttimarinoitua karitsan paahtopaistia (n. 400g), jota saa siis valmiiksi maustettuna.

1. Kuori ja pilko juurekset.

Perunat kannattaa laittaa ruokaan kuorellisina lohkoina.

2. Ruskista paahtopaistit.

3. Valmista mausteöljy: sekoita öljy, viinietikka, hunaja, 3/4tl suolaa, ½tl mustapippuria ja 1rkl tuoretta hienonnettua rosmariinia (tai 1tl kuivattua).

Kaada öljy juuresten päälle uunivuokaan.

4. Asettele lihat juurespedille.

5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 15-20min.

Ota tämän jälkeen lihat pois ja laita ne alumiinifolioon vetäytymään.

Anna juuresten kypsyä uunissa vielä noin 30 minuuttia.

6. Kun juurekset ovat kypsät, leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja herkuttele! (Lisänä voi tarjota valkosipulidipillä tai valkosipulilla ja yrteillä maustettua kevytkermaviiliä.)

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 946 grammaa

Bicca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruokasuola jodioitu 30g0.8kcal0.2g0g0g0g
Omenaviinietikka 1rkl=n.15g (Pirkka), annos 15g110g22kcal0g7.1g0g0g
Hunaja 120g396kcal0.6g97g0g0g
Oliiviöljy 100g884kcal0g0g100g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 150g1327kcal0g0g150g0g
Peruna, keskikokoinen 60g3490g2094kcal52.4g453.7g3.5g31.4g
Palsternakka 1240g789kcal6.2g146.3g5g55.8g
Sipuli 830g251kcal10.4g39.8g1.7g14.1g
Porkkana 2320g758kcal14.4g129g4.6g59.2g
Lanttu 1070g309kcal10.7g49.2g3.2g19.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana18920g13662kcal189.8g1844.2g536g359.6g
Valittu annoskoko9460g6831kcal94.9g922.1g268g179.8g
Annoskoko puolitettuna4730g3416kcal47.5g461.1g134g89.9g
Arvot/100g100g72kcal1g9.7g2.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=66912