Karpalohyytelökakku

"Leikkaa leivinpaperista irtopohjaisen vuoan pohjan kokoinen pala ja levitä se vuoan pohjalle.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Erottele keltuaiset valkuaisista (huoneenlämpöiset munat vaahtoutuvat parhaiten).

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella vaahdoksi.

Lisää Canderel ja lopuksi keltuaiset koneen käydessä.

Sekoita varovasti vaahtoon ruisjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta.

Kypsennä uunin toiseksi alimmalla ritilätasolla 8-10 minuuttia vuoan halkaisijasta riippuen.

Kokeile kypsyys.

Anna jäähtyä vuoassa.

Valmista täyte.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa keskenään rahka, jogurtti, makeutusaine ja vaniljasokeri.

Purista liivatelehdistä vesi pois ja nosta ne pieneen kattilaan.

Kaada päälle Becel 7%. Kuumenna sekoittaen sen verran että liivate sulaa.

Kaada seos nauhana rahkaseoksen joukkoon.

Lisää jäiset puolukat ja levitä seos jäähtyneen torttupohjan päälle.

Anna hyytyä kylmässä ainakin pari tuntia.

Koristele ennen tarjoilua.

"

Lähde: www. keventajat.

fi

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 75 grammaa

Vepa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu280g353kcal30.8g0.8g25.2g0g
Makeutusjauhe 1rkl/2g (Rainbow), annos 2g44g174kcal0.8g42.7g0g0g
Maitorahka, Valio, 0,3500g325kcal55g21g1.5g0g
Ruisjauho (Rainbow)80g256kcal8g50.4g1.8g11.2g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Jogurtti, maustamaton, rasvaton A+ (Valio) 100g, 1dl200g80kcal9g11g0.2g0g
Karpalo 360g117kcal1.6g12.4g2.5g11.9g
Liivate 8g28kcal6.9g0g0g0g
Ruokakerma Becel 7% 2,5dl (Becel)300g240kcal3g13.5g21g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3596g3308kcal231.2g342.8g104.4g46.2g
Valittu annoskoko1798g1654kcal115.6g171.4g52.2g23.1g
Annoskoko puolitettuna899g827kcal57.8g85.7g26.1g11.6g
Arvot/100g100g92kcal6.4g9.5g2.9g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=85901