Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 74g299kcal0g73.6g0g0g
Kananmuna kuoreton 158g225kcal19.7g0.5g16.2g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton602g1023kcal45.1g6g90.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 92g315kcal9.3g64.2g1.1g3.2g
Kookoshiutale 54g358kcal4.4g3.5g34.9g8.8g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g129g517kcal0g128g0g0g
Saksanpähkinä 211g1432kcal30.9g6.9g137.3g33.5g
Kinuskikastike (Rainbow)376g1165kcal10.1g233.1g19.9g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)134g964kcal0g0g107.1g0g
Leivinjauhe 7.5g13kcal0.4g2.8g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3672g12621kcal239.8g1037.2g813.4g91g
Valittu annoskoko1836g6311kcal119.9g518.6g406.7g45.5g
Annoskoko puolitettuna918g3155kcal60g259.3g203.4g22.8g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710