Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 10g42kcal0g10.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 22g31kcal2.7g0.1g2.2g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton84g142kcal6.3g0.8g12.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 13g44kcal1.3g8.9g0.2g0.4g
Kookoshiutale 7.5g50kcal0.6g0.5g4.9g1.2g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g18g72kcal0g17.8g0g0g
Saksanpähkinä 29g199kcal4.3g1g19.1g4.6g
Kinuskikastike (Rainbow)52g162kcal1.4g32.4g2.8g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)19g134kcal0g0g14.9g0g
Leivinjauhe 1g1.8kcal0.1g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana510g1753kcal33.4g144.2g113.2g12.4g
Valittu annoskoko255g876kcal16.7g72.1g56.6g6.2g
Annoskoko puolitettuna127g438kcal8.4g36.1g28.3g3.1g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.2g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710