Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 12g50kcal0g12.3g0g0g
Kananmuna kuoreton 26g38kcal3.3g0.1g2.7g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton100g170kcal7.5g1g15g0g
Vehnäjauho puolikarkea 15g53kcal1.6g10.7g0.2g0.5g
Kookoshiutale 9g60kcal0.7g0.6g5.8g1.5g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g22g86kcal0g21.3g0g0g
Saksanpähkinä 35g239kcal5.2g1.2g22.9g5.6g
Kinuskikastike (Rainbow)63g194kcal1.7g38.8g3.3g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)22g161kcal0g0g17.8g0g
Leivinjauhe 1.3g2.2kcal0.1g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana612g2103kcal40.2g173g135.4g15.2g
Valittu annoskoko306g1052kcal20.1g86.5g67.7g7.6g
Annoskoko puolitettuna153g526kcal10.1g43.3g33.9g3.8g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.3g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710