Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 16g67kcal0g16.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 35g50kcal4.4g0.1g3.6g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton134g227kcal10g1.3g20g0g
Vehnäjauho puolikarkea 20g70kcal2.1g14.3g0.2g0.7g
Kookoshiutale 12g80kcal1g0.8g7.8g2g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g29g115kcal0g28.4g0g0g
Saksanpähkinä 47g318kcal6.9g1.5g30.5g7.4g
Kinuskikastike (Rainbow)84g259kcal2.3g51.8g4.4g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)30g214kcal0g0g23.8g0g
Leivinjauhe 1.7g2.9kcal0.1g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana816g2805kcal53.6g230.4g180.6g20.2g
Valittu annoskoko408g1402kcal26.8g115.2g90.3g10.1g
Annoskoko puolitettuna204g701kcal13.4g57.6g45.2g5.1g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.2g22.1g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710