Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 18g75kcal0g18.4g0g0g
Kananmuna kuoreton 40g56kcal4.9g0.1g4g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton150g256kcal11.3g1.5g22.6g0g
Vehnäjauho puolikarkea 23g79kcal2.3g16.1g0.3g0.8g
Kookoshiutale 14g89kcal1.1g0.9g8.7g2.2g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g32g129kcal0g32g0g0g
Saksanpähkinä 53g358kcal7.7g1.7g34.3g8.4g
Kinuskikastike (Rainbow)94g291kcal2.5g58.3g5g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)34g241kcal0g0g26.8g0g
Leivinjauhe 1.9g3.3kcal0.1g0.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana918g3155kcal59.8g259.4g203.4g22.8g
Valittu annoskoko459g1578kcal29.9g129.7g101.7g11.4g
Annoskoko puolitettuna230g789kcal15g64.9g50.9g5.7g
Arvot/100g100g344kcal6.5g28.3g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710