Pähkinä-kinuskikakku

Kuumenna uuni 175 asteeseen.

Vuoraa irtopohjainen kakkuvuoka leivinpaperilla ja voitele se. Sekoita kulhossa vehnäjauho, leivinjauhe, ruokosokeri ja kookoshiutaleet.

Sulata margariini (100 g) ja lisää joukkoon sekoittaen.

Painele seos vuoan pohjalle ja kypsennä uunin alatasolla 10 minuuttia, nosta hetkeksi jäähtymään.

Rouhi saksanpähkinät (1 pss/70 g) karkeiksi.

Ripottele pohjan päälle.

Kaada päälle kinuskikastike.

Sekoita tuorejuusto, sokeri ja kananmunat keskenään ja kaada vuokaan.

Jatka kypsentämistä 30-35 minuuttia, kunnes päällys on kiinteähkö.

Anna jäähtyä muutaman tunnin jääkaapissa, kunnes kakku on täysin kylmä.

Voit välillä varovasti irrottaa kakun reunoja veitsellä, sillä kinuski tarttuu jäähdyttyään helposti vuokaan.

Koristele kakku saksanpähkinöillä (1 pss/70 g).

(Ohje Yhteishyvä-lehdestä vuodelta 2008)

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 102 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sokeri 33g133kcal0g32.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 70g100kcal8.8g0.2g7.2g0g
Tuorejuusto Creme Bonjour 15%, maustamaton267g454kcal20g2.7g40.1g0g
Vehnäjauho puolikarkea 41g140kcal4.2g28.5g0.5g1.4g
Kookoshiutale 24g159kcal2g1.5g15.5g3.9g
Ruokokidesokeri (Dan sukker), annos 500g58g230kcal0g56.9g0g0g
Saksanpähkinä 94g636kcal13.8g3.1g61g14.9g
Kinuskikastike (Rainbow)167g518kcal4.5g103.6g8.9g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)60g428kcal0g0g47.6g0g
Leivinjauhe 3.3g5.9kcal0.2g1.3g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1632g5609kcal107g461g361.6g40.4g
Valittu annoskoko816g2805kcal53.5g230.5g180.8g20.2g
Annoskoko puolitettuna408g1402kcal26.8g115.3g90.4g10.1g
Arvot/100g100g344kcal6.6g28.2g22.2g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=93710