Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 108g136kcal11.9g0.3g9.8g0g
Sokeri 105g427kcal0g105g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g31g96kcal5.6g12.7g2.5g5.6g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl161g595kcal19.3g119g3.4g5.6g
Leivinjauhe 9g16kcal0.5g3.5g0g0g
Neljänviljanhiutale 37g122kcal3.7g21.5g1.3g4.3g
Fariinisokeri43g176kcal0g43.2g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g3.7g14kcal0.1g3g0.1g0g
Rypsiöljy 56g492kcal0g0g55.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 124g56kcal3.7g5.9g1.9g0g
Raparperi 618g208kcal4.3g34g0.6g8.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2592g4675kcal98.2g696.2g150.4g48.4g
Valittu annoskoko1296g2338kcal49.1g348.1g75.2g24.2g
Annoskoko puolitettuna648g1169kcal24.6g174.1g37.6g12.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733