Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 135g170kcal14.9g0.4g12.2g0g
Sokeri 131g533kcal0g131.3g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g39g120kcal7g15.8g3.1g7g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl201g744kcal24.1g148.7g4.2g7g
Leivinjauhe 12g20kcal0.6g4.4g0g0.1g
Neljänviljanhiutale 46g153kcal4.7g26.9g1.6g5.3g
Fariinisokeri54g220kcal0g54g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g4.6g17kcal0.2g3.7g0.2g0g
Rypsiöljy 70g615kcal0g0g69.6g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 155g71kcal4.6g7.4g2.3g0g
Raparperi 773g260kcal5.3g42.5g0.8g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana3240g5844kcal122.8g870.2g188g60.4g
Valittu annoskoko1620g2922kcal61.4g435.1g94g30.2g
Annoskoko puolitettuna810g1461kcal30.7g217.6g47g15.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733