Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1204g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 802g353kcal4g51.4g4.8g26.5g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g281g118kcal27.5g1.1g0.3g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe401g1160kcal4.8g224.7g0g160.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana5376g3261kcal72.6g554.4g10.2g374g
Valittu annoskoko2688g1631kcal36.3g277.2g5.1g187g
Annoskoko puolitettuna1344g815kcal18.2g138.6g2.6g93.5g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888