Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g1000g560kcal85g50g2g0g
Kananmuna kuoreton 220g314kcal27.5g0.7g22.5g0g
Sokeri 320g1299kcal0g319.7g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 200g608kcal17.5g110.8g3.8g27.8g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)140g518kcal19.6g77g11.2g15.4g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Vehnäjauho puolikarkea 360g1235kcal36.7g252g4.3g12.6g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl20g180kcal0g0g20g0g
Mustikka metsä- 1000g440kcal5g64g6g33g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g280g104kcal25.2g0g0g0g
Sokeri 60g244kcal0g59.9g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana7232g11059kcal434.6g1880.2g139.6g177.8g
Valittu annoskoko3616g5529kcal217.3g940.1g69.8g88.9g
Annoskoko puolitettuna1808g2765kcal108.7g470.1g34.9g44.5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518