Suklaatorttu

Voitele piirakkavuoka (halkaisija 20-30 cm) 20 grammalla kasvirasvaa.

Sekoita jauhot (2,3 dl), kaakaojauhe (2 tl), tomusokeri (2 tl) ja suola.

Lisää kasvirasva.

Sekoita maissitärkkelys kylmään veteen ja lisää.

Kauli taikina ympyrän muotoiseksi, hieman vuokaa suuremmaksi.

Vuoraa vuoka taikinalla ja siisti reunat.

Peitä leivinpaperilla (kannattaa laittaa päälle painoksi esim.

kuivattuja herneitä) ja jätä jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Paista 190 asteessa 15 minuuttia leivinpaperin kanssa.

Poista paperi ja paista vielä 5 minuuttia.

Kiehauta (maidoton) vispikerma, kaada joukkoon kasvirasva, suklaapalat ja rommi.

Sekoita, kunnes suklaa sulanut.

Kaada taikinapohjalle.

Jätä jääkaappiin 3 tunniksi.

Raasta päälle tummaa suklaata.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 64 grammaa

January
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 1g2.3kcal0g0g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 7.8g27kcal0.8g5.5g0.1g0.3g
Kaakaojauhe, sokeroimaton 0.3g1.2kcal0.1g0g0.1g0.1g
Tomusokeri 1dl=60g0.3g1.3kcal0g0.3g0g0g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 2.6g5.7kcal0g0.1g0.7g0g
Maissitärkkelys 0.4g1.3kcal0g0.3g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 3.1g0kcal0g0g0g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Maidoton & sokeriton suklaalevy 60% (Plamil), annos 100g10g63kcal1g4.3g4.7g0.9g
Kasvirasvalevite 25%, pirkka 1.6g3.4kcal0g0g0.4g0g
Gogreen Vispi (Raisio), annos 200g10g24kcal0g1.3g2.1g0.1g
Rommi , annos 40g0.3g0.6kcal0g0g0g0g
Hurmaava Tumma suklaa (Panda), annos 130g1.7g9kcal0.1g0.9g0.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana80g278kcal4g25.4g18g2.8g
Valittu annoskoko40g139kcal2g12.7g9g1.4g
Annoskoko puolitettuna20g70kcal1g6.4g4.5g0.7g
Arvot/100g100g347kcal5g31.8g22.5g3.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=83560