Mustikkapiirakka

Maitorahka, sokeri ja kananmuna sekoitetaan keskenään, lisätään jauhot ja hiutaleet, joihin leivinjauho on sekoitettu.

Paistetaan 200c/n.15-20min kypsäksi.

Tällä aikaa valkuaiset vatkataan kovaksi vaahdoksi, sokeri lisätään vatkauksen loppuvaiheessa.

Kun pohja on kypsä, ladotaan päälle marjat ja niiden päälle marenkivaahto.

Paistetaan vielä niin että vaahto hieman ruskettuu.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 90 grammaa

Henemilia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ehrmann rasvaton maitorahka (Ehrmann), annos 250g112g63kcal9.5g5.6g0.2g0g
Kananmuna kuoreton 25g35kcal3.1g0.1g2.5g0g
Sokeri 36g146kcal0g35.8g0g0g
Ruisjauho kokojyväjauho 22g68kcal2g12.4g0.4g3.1g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)16g58kcal2.2g8.6g1.3g1.7g
Leivinjauhe 1.8g3.1kcal0.1g0.7g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 40g138kcal4.1g28.2g0.5g1.4g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl2.2g20kcal0g0g2.2g0g
Mustikka metsä- 112g49kcal0.6g7.2g0.7g3.7g
Munanvalkuainen (Kela 1989), annos 100g31g12kcal2.8g0g0g0g
Sokeri 6.7g27kcal0g6.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana810g1238kcal48.8g210.6g15.6g19.8g
Valittu annoskoko405g619kcal24.4g105.3g7.8g9.9g
Annoskoko puolitettuna203g310kcal12.2g52.7g3.9g5g
Arvot/100g100g153kcal6g26g1.9g2.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=131518