Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 315g1713kcal2.8g1.6g191.8g0g
Kananmuna kuorineen punnittu189g238kcal20.8g0.6g17g0g
Vehnäjauho puolikarkea 629g2158kcal64.1g440.3g7.5g22g
Voi 60% rasvaa 157g857kcal1.4g0.8g95.9g0g
Sokeri472g1915kcal0g471.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 3145g1213kcal5g256.6g2.8g47.2g
Vesi, vesijohtovesi 94g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana10000g16188kcal188.2g2342.2g630g138.4g
Valittu annoskoko5000g8094kcal94.1g1171.1g315g69.2g
Annoskoko puolitettuna2500g4047kcal47.1g585.6g157.5g34.6g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557