Omppupiirakka

Sekoita keskenään pehmeä voi, muna, sokeria, hiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe.

Painele taikina voideltuun pyöreään piirakkavuokaan jauhojen avulla.

Kuori ja viipaloi omenat ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle.

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit ja hiutaleet.

Ripottele seos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista piirakkaa 200 asteessa n. 25 min

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 89 grammaa

Anskunen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale Elovena (Raisio)4.4g16kcal0.6g2.4g0.4g0.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Sokeri 2.5g10kcal0g2.5g0g0g
Voi 3.1g23kcal0g0g2.5g0g
Omena, ulkomainen, kuorittu 25g11kcal0g2.4g0g0.5g
Vanilliinisokeri, teelusikka0.1g0.3kcal0g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 4.7g16kcal0.5g3.3g0.1g0.2g
Sokeri 1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Kaurahiutale Elovena (Raisio)4.4g16kcal0.6g2.4g0.4g0.5g
Kananmuna kuoreton 3.4g4.9kcal0.4g0g0.4g0g
Voi 6.3g46kcal0.1g0g5.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana111g300kcal4.4g29.6g17.8g3.4g
Valittu annoskoko56g150kcal2.2g14.8g8.9g1.7g
Annoskoko puolitettuna28g75kcal1.1g7.4g4.5g0.9g
Arvot/100g100g270kcal3.9g26.6g16g3.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=76918