Vappumunkit

Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi.

Jos käytät kuivahiivaa, saa neste olla lämpimämpää eli noin 42-asteista.

Murenna tuorehiiva nesteeseen tai sekoita kuivahiiva jauhoihin.

Lisää nesteeseen suola, sokeri ja kananmuna.

Kananmuna ei ole välttämätön, mutta antaa hyvän rakenteen.

Lisää vehnäjauhot.

Alusta taikina pehmeäksi.

Lisää lopuksi pehmeä rasva.

Pyörittele taikinasta pingispallon kokoisia pyörylöitä.

Anna niiden kohota noin 20 minuuttia.

Kuumenna öljy pienessä padassa.

Kokeile rasvan kuumuutta paistamalla ensin yksi munkki.

Rasva on sopivan kuumaa, kun pulla kypsyy myös sisältä ja sen pinta on molemmin puolin kauniin vaaleanruskea.

Nosta reikäkauhalla muutama pulla kerrallaan kypsymään ja käännä kerran kypsymisen aikana.

Nosta kypsät munkit reikäkauhalla talouspaperille ja pyörittele sitten lautasella, jossa on sokeria tai kanelisokeria.

Jäähtyneen munkin päälle voit myös levittää tomusokerista ja mansikkamehusta sekoitetun sokerikuorrutuksen.

Tarjoa munkit vastapaistettuina.

Reseptistä tulee n. 15 annosta ja yksi annos painaa n. 49 grammaa

Samuo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 121g41kcal3.7g5.9g0.1g0g
Hiiva 11g7.8kcal1.4g0.1g0g0.7g
Sokeri 32g131kcal0g32.3g0g0g
Vehnäjauho puolikarkea 219g751kcal22.3g153.1g2.6g7.7g
Margariini 80 % laktoositon 26g184kcal0.2g0g20.7g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Syväpaistorasva 100%, uppopaistorasva 89g781kcal0.5g0.4g87.9g0g
Sokeri 73g295kcal0g72.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana1176g4430kcal60.6g529g226.2g16.8g
Valittu annoskoko588g2215kcal30.3g264.5g113.1g8.4g
Annoskoko puolitettuna294g1108kcal15.2g132.3g56.6g4.2g
Arvot/100g100g377kcal5.2g45g19.2g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=288853