Mustikkapiirakka

Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja sulatettu margariini.

Ota taikinaa talteen 2 dl myöhempää käyttöä varten.

Lisää lopputaikinaan kaikki loput ainekset, sekoita kunnolla ja levitä voidellulle isohkolle vuoalle (n. 40x20).

Jos haluat normaalin piirakkavuoan kokoisen, puolita kaikkien ainesten määrä.

Lisää taikinan päälle mustikat, vähän sokeri ja kaavi talteen otetusta taikinasta pisaroita piirakan päälle.

Paista uunissa 30 min. 200 asteessa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 163 grammaa

Myttyinen
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 1560g5353kcal159g1092g18.7g54.6g
Sokeri 1020g4140kcal0g1019g0g0g
Margariini 80 % laktoositon 1600g11192kcal10.4g0g1260.8g0g
Mustikka2400g799kcal12g153.6g9.6g79.2g
Kananmuna kuoreton 440g628kcal55g1.3g45.1g0g
Leivinjauhe 40g70kcal2.1g15.1g0g0.2g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g32g128kcal0g31.7g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 720g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana15624g44620kcal477g4625.4g2668.4g268g
Valittu annoskoko7812g22310kcal238.5g2312.7g1334.2g134g
Annoskoko puolitettuna3906g11155kcal119.3g1156.4g667.1g67g
Arvot/100g100g286kcal3.1g29.6g17.1g1.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=134796