Tarte Tatin - Ranskalainen omenapiirakka

Vaahdota 100g voita, lisää voihin 2 rkl vettä ja muna.

Sekoita.

Lisää jauhot ja ripaus suolaa.

Älä veivaa taikinaa liikaa ettei se kovetu.

Lisää kattilaan 50g voita ja 150g sokeria.

Karamelisoi voi ja sokeri kattilassa.

Lisää karamelisoitu seos vuokaan ja lisää omenat päälle ja laita uuniin 15 min 200 C°.

Kauli taikina hiukan ylikokoiseksi ja laita vuoan päälle.

Painele taikina vuoan reunojen sisäpuolelle.

Laita uuniin 20 min 200 C°. Anna tortun jäähtyä tunnin verran ja kumoa torttu lautaselle.

Nauti jäätelön kera.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 159 grammaa

Alexxx
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 60% rasvaa 560g3051kcal5g2.8g341.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu336g423kcal37g1g30.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 1120g3843kcal114.1g784g13.4g39.2g
Voi 60% rasvaa 280g1526kcal2.5g1.4g170.7g0g
Sokeri840g3410kcal0g839.2g0g0g
Omena, ulkomainen, keskiarvo, kuorineen 5600g2161kcal9g457g5g84g
Vesi, vesijohtovesi 168g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana17808g28828kcal335.2g4170.8g1121.6g246.4g
Valittu annoskoko8904g14414kcal167.6g2085.4g560.8g123.2g
Annoskoko puolitettuna4452g7207kcal83.8g1042.7g280.4g61.6g
Arvot/100g100g162kcal1.9g23.4g6.3g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=167557