Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 5.9g13kcal1.1g0g1g0g
Purjosipuli 2.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Sipuli 0.6g0.2kcal0g0g0g0g
Tomaattipyree,euroshopper1.6g1.3kcal0.1g0.3g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.9kcal0g0g0.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana21g36kcal2.4g0.8g2.6g0g
Valittu annoskoko11g18kcal1.2g0.4g1.3g0g
Annoskoko puolitettuna5g9kcal0.6g0.2g0.7g0g
Arvot/100g100g170kcal11.2g3.7g12.1g0g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801