Linssikeitto

Pilko kasvikset.

Laita sipulit kattilanpohjalle öljyyn paistumaan.

Lisää hetken päästä muutkin kasvikset.

Paistele muutama minuutti, lisää vettä sen verran, että kasvikset peittyvät (tai enemmän, jos tykkäät.

Itse pidän mehevistäkeitoista, joissa on vähän lientä ja lisäilen sitten tarpeen mukaan vettä lämmittäessäni valmista keittoa).

Kun vesi kiehuu, laita sekaan linssit ja tomaattimurska.

Anna kiehua 20 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.

Itse käytän mausteena yleensä soijakastikkeen lisäksi reilusti chiliä ja paprikaa.

Myös kurkuma käy, inkiväärikin on hyvää.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

H9as
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, keskikokoinen 60g210g126kcal3.1g27.3g0.2g1.9g
Linssi, punainen, Go Green146g474kcal35g71.4g1.5g17.5g
Sipuli (kuorittu)64g17kcal0.8g3.1g0.1g1.1g
Valkosipuli 5.8g6.3kcal0.5g1g0g0.1g
Porkkana, keskikokoinen 65g76g21kcal0.5g4.5g0.2g1.9g
Oliiviöljy 8.7g77kcal0g0g8.7g0g
Tomaattimurska 292g86kcal1.6g15.5g0.6g5.5g
Vesi437g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2478g1615kcal83g245.6g22.6g56g
Valittu annoskoko1239g807kcal41.5g122.8g11.3g28g
Annoskoko puolitettuna620g404kcal20.8g61.4g5.7g14g
Arvot/100g100g65kcal3.3g9.9g0.9g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=337663