Äidin jauhelihakastike

500 g jauhelihaa
1 purjo silputtuna
1 sipuli silputtuna
2 tölkkiä tomaattipyreetä
suolaa
valkopippuria
oreganoa
öljyä paistamiseen

1) Sipuli ja purjo paistetaan öljyssä kullankeltaiseksi.

2) Jauheliha lisätään pannuun vähin erin sekoittaen.

Mausta seos suolalla, valkopippurilla ja oreganolla.

3) Kun liha on ruskistunut, kaadetaan pannuun tarvittaessa tilkka vettä ja joka tapauksessa tomaattipyree.

Alunperin ollut varmaan Me Naiset-lehdessä nimellä Chaplinin spagettikastike.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 231 grammaa

Katrisav
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 677g1541kcal128.7g0g115.1g0g
Purjosipuli 271g62kcal4.9g6.5g0.5g5.7g
Sipuli 75g23kcal0.9g3.6g0.1g1.3g
Tomaattipyree,euroshopper190g152kcal6.4g36g1.9g0g
Oliiviöljy 38g335kcal0g0g37.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2500g4224kcal281.8g92.2g311g14g
Valittu annoskoko1250g2112kcal140.9g46.1g155.5g7g
Annoskoko puolitettuna625g1056kcal70.5g23.1g77.8g3.5g
Arvot/100g100g169kcal11.3g3.7g12.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=383801