Kukkakaalimunakas persialaisittain

Kukkakaalimunakas persialaisittain
Kaksi isoa annosta tai 3 lisäkkeeksi

7 kananmunaa
0,5 tl ruokasoodaa
suolaa ja mustapippuria

täyte:
1 kukkakaali kukinnoiksi paloiteltuna
1 kesä-, kevät- tai punasipuli hienonnettuna (värillinen osa ja varsisilppu erikseen)
2–3 valkosipulinkynttä hienonnettuina
0,5–1 dl silolehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
1 tl kurkumaa

koristeluun:
tomaattiruusu
lehtipersiljaa tai korianteria silputtuna
sipulinvartta silputtuna

Kumoa kukkakaalikukinnot kiehuvaan veteen.

Keitä kukkakaalia kaksi minuuttia siitä, kun se alkaa kiehua uudelleen.

Kukkakaalin tulisi olla kypsää ja sillä tulisi olla purutuntuma, mutta sitä ei saa keittää ylikypsäksi.

Kaada kukkakaalinkukinnot lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä, jotta kypsyminen lakkaa.

Jätä kukkakaalinkukinnot kokonaisiksi tai hienonna sauvasekoittimella karkeaksi muusiksi.

Kuullota kesäsipulin vaaleaa osaa ja valkosipulia pieni hetki.

Sekoita joukkoon kukkakaali ja kurkuma.

Paahda seosta kolme minuuttia tai jos joukossa on kokonaisia kukkakaalinkukintoja, kunnes ne saavat hieman väriä.

Kumoa täyte kulhoon ja sekoita joukkoon sipulinvarret ja persilja.

Anna hieman jäähtyä.

Riko kananmunat kulhoon ja sekoita niiden rakenne rikki, lisää halutessasi sooda.

Sekoita kukkakaalitäyte joukkoon.

Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Lämmitä pannulla rasva.

Kaada munakasseos pannulle, jos kukkakaali on kukintoina, tasoittele lusikalla munakkaan pinta.

Anna munakkaan kypsyä 20 minuuttia kannen alla.

Laita pannun päälle iso lautanen, käännä ympäri ja sujauta munakas käännettynä takaisin pannulle.

Paista vielä viisi minuttia, kunnes pohja saa vähän väriä.

Kumoa munakas tarjoilulautaselle ja koristele.

Alkuperäinen ohje:
Siirry sivulle!

Reseptistä tulee n. 2 annosta ja yksi annos painaa n. 425 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 673g961kcal84.2g2g69g0g
Ruokasooda 4.4g0kcal0g0g0g0g
Kukkakaali 612g147kcal11.1g13.5g1.8g14.1g
Punasipuli, kuorittu, 100g87g24kcal1.1g4.2g0.2g1.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g14g15kcal1.1g2.3g0.1g0.3g
Persilja 87g24kcal1.2g1g0.2g7g
Kurkuma, annos 2g8.7g4.4kcal0g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana2975g2349kcal197.4g46g143g45.8g
Valittu annoskoko1487g1174kcal98.7g23g71.5g22.9g
Annoskoko puolitettuna744g587kcal49.4g11.5g35.8g11.5g
Arvot/100g100g79kcal6.6g1.5g4.8g1.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit.php?resepti=369481